Vegetarisk hamburgare som både är gluten och laktosfri


Ingredienser:
3 dl kidneybönor
1 dl majskorn
3dl soya bönor
3dl röda linser 
3vitlöksklyftor
3dl majs ströbröd
1 grön peppar
Timjan el koriander
1 msk smokey liquid
Salt & peppar 
1/2 gul lök

1.Koka linser och bönor i varsin gryta efter vad det står på förpackningen.
2.häll upp o låt kallna 
3.blanda alla ingredienser utom ströbrödet i en mixer .
4.blanda till den konsistens du vill ha  och häll i ströbrödet ...jag gillar lite bitar i så det blir tuggmotstånd ;)
Forma till hamburgare 

stek i nån god olja och servera som du vill ha din burgare .
Jättegoda !

GI bullar med äpple kanel o kardemumma


Ingredienser:
Ca. 12 stora el 20 mindre 
50 gr jäst
2 dl laktosfrigrädde
1 dl vatten 
1/2 dl honung
1 dl sirap
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1/2 dl fullkornsdinkelmjöl
Ca.7dl dinkelmjöl

Lägg i jästen i degbunken 
Värm grädde ,vatten,honung,salt o sirap blanda i kardemumman .
Häll på dinkel mjöl både det grova o ljusa i omgångar ,blanda väl.
Låt jäsa i 40 min 
Fyllning:
1 dl äppelmos 
1  1/2 msk mald kanel
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Äpplemos o de andra ingredienserna blandas bara ihop och smetas ut på utkavlad deg ,som rullas ihop och läggs i formar låt jäsa 30 min .

På toppen:
Flagad mandel 

Låt grädda i 220 gr i ca 12-15 min