RÅDJURSFILE`MED HONUNG & ROSMARINSÅS

4 portioner:

Honung & rosmarinsås :
2 1/2 msk honung
2 tsk torkad eller färsk rosmarin finhackad
1/2 dl vitt vin
4 dl kraftig vilt el. kött sky
2 tsk smör
salt & peppar
maizena
 
Gör så här:
1.smält smör i en kastrull.
2.häll i rosmarin och onung. Låt det bli karamelliserat .Slå på vinet och låt koka ihop lite.
3.Tillsätt skyn låt koka några minuter och smaksätt med kryddorna .Red med maizena utrört i lite vatten.
 
800 gr. rådjursfile´
smör till stekning
salt & peppar
Gör så här:
1.Salta & peppra köttet och bryn i i stekpanna tills den fått fin färg runt om.(lite högre än medelvärme)
2.Lägg köttet i en ugnsfast form med en stektermometer i mitten. ugnen ska stå på 125 gr och innertemp på köttet ska visa 55 gr.
3.ta ur ugnen och låt vila 1 min under aluminiumfolie och tranchera sedan och lägg upp på tallrik.
Tips! Servera gärna en örtsmakad potatisbakelse med ost till....recept på bakelsen kommer senare...

Kommentera inlägget här :