Det här borde verkligen fler våga pröva ,kanongott !
Detta är min mans recept..
4 port.
800 gr.harfile´
smör till stekning
salt & peppar
Gör så här:
1.Bryn harfilen runt om i en stekpanna tills den fått fin färg salta & peppra
2.Lägg köttet i en ugnsfast form ställ i ugnen 125 gr. och stick i en köttermometer( 55 grinnertemp. skall den visa)
3.Ta ut formen och täck med aalumimiumfolie.Låt vila 5 min.
4.skär upp och servera.
Murkelsås
Gör så här:
Se till att murklorna är väl förvällda minst 3 ggr.
200 gr.murklor
2 msk smör
2 msk charlottenlök el. gul lök finhackad
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl. grädde
1 tsk. svamp el. kalvbuljong
salt & peppar
Gör så här:
1.Hacka svampen grovt
2.hacka löken fint
3.Fräs lök och svamp ihop några minuter .
4.Rör i mjölet och häll på grädden och buljongpulvret .
5.låt småputtra några minuter och smaksätt sedan med salt och peppar
Servera med någon god potatis och grönsaker !
Mums ;)
Detta är min mans recept..
4 port.
800 gr.harfile´
smör till stekning
salt & peppar
Gör så här:
1.Bryn harfilen runt om i en stekpanna tills den fått fin färg salta & peppra
2.Lägg köttet i en ugnsfast form ställ i ugnen 125 gr. och stick i en köttermometer( 55 grinnertemp. skall den visa)
3.Ta ut formen och täck med aalumimiumfolie.Låt vila 5 min.
4.skär upp och servera.
Murkelsås
Gör så här:
Se till att murklorna är väl förvällda minst 3 ggr.
200 gr.murklor
2 msk smör
2 msk charlottenlök el. gul lök finhackad
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl. grädde
1 tsk. svamp el. kalvbuljong
salt & peppar
Gör så här:
1.Hacka svampen grovt
2.hacka löken fint
3.Fräs lök och svamp ihop några minuter .
4.Rör i mjölet och häll på grädden och buljongpulvret .
5.låt småputtra några minuter och smaksätt sedan med salt och peppar
Servera med någon god potatis och grönsaker !
Mums ;)
