Bullar med rabarber

 
 
 
 
Ingredienser till ca:40 st
50 gr.jäst
3 dl mjölk
150 gr smör
0,5 tsk salt
1 dl socker
1,4 l vetemjöl
2 tsk kardemumma
 
Gör så här:
1.Smält smöret och häll på mjölken samt socker,salt och kardemumman .(detta ska vara 37 gr)
häll detta på jästen i en bakmaskin/assistent och rör tills jästen löst upp sig.
2.Häll på mjöl ( spara 1 dl till utbakning) och knåda degen smidig i 5 min.
Låt bull degen jäsa övertäckt i 30 min.
3.Gör under tiden båda fyllningarna .
4.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda hastigt ihop degen och dela i 4 delar.
5.Kavla ut en bit i taget och bred först på fyllning 1. Ovanpå denna breds mitten partiet ut med rabarberkompott.
6.Rulla ihop som en rulltårta och skär i lagom stora bitar(10 av varje bit) och lägg i bakformar.
7.Pensla bullarna med 1 ihoprört ägg och på med pärlsocker.Låt jäsa i ca.30 min.
8.sätt ugnen på 225 gr. Bakas i ca.6-10 tills de fått lagom fin färg.
 
Fyllning 1
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
150 gr smör
1 dl socker
Gör så här:
allt blandas väl
 
Fyllning 2
Rabarberkompott
1050 gr
1,5 dl socker
5 dl vatten
4 msk maizena mjöl + 5 msk vatten blandas
 
Gör så här:
Skala o skiva rabarberna i små bitar.
Häll vatten ,socker, rabarberna i en kastrull och låt sjuda på svag värme i ca.8 min häll på maizena blandningen o låt koka upp .ta av från värmen o låt kallna.

Kommentarer :

#1: Jessica

Men hjälp vad gott det låter!

Svar: Tackar de blev jättebra och såå goda ;)
Anki

skriven

Kommentera inlägget här :