Bakad passionsfruktscheesecake


Botten:
250 gr digestivekex
90 gr smör
mixas ihop och tryck ut i en springform ett par cm upp .(gärna med löstagbar botten)
 
passionsfruktsmet:
10 st passionsfrukter urgröpta och passerade igenom en sil till saft
800 gr philadelfiaost
1 dl socker
8 st ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1 st vaniljstång
 
Gör så här:
1.häll grädden och creme fraichen i en kastrull tillsammans med vaniljstången som dudelar och gröper ut.
2.Värm under vispning och dra av värmen innan det kokar,låt svalna och sila av vaniljstången.
3.Vispa nu upp philadelfiaosten sockret och ett ägg i taget.
4. häll i gräddblandningen och vispa upp slå på smeten över digestivbotten och ställ in i ugnen på 185 gr i ca:30-35 min el.tills den stelnat. Låt svalna ,dela i 10-12 bitar och servera gärna med en bärsås och passionsfrukt på.
Njut ! ;)
 
 

VITCHOKLADCUPCAKE M. HJORTRONGÖMMA & BLÅBÄRSFROSTING

 
25 st
 
ingredienser till muffinsen:
75 gr smör
3 ägg
6 dl socker
12 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
300 gr vit choklad (ganska grov hackad)
Hjortronsylt (1 tsk till varje form)
Ställ gärna muffinsformarna i särskilt ställ/plåt för muffins,så är det ingen risk att de blir sneda .
 225 gr.ugn i ca:20 min
 
Gör så här:
1.Blanda de torra ingredienserna utom chokladen i en skål.
2. Vispa ihop mjölk och ägg i en blandare, rör sedan i smält smör.
3.Vänd ner chokladen i smeten. Fördela smeten i formar( ca.3/4 fyllda)
4.Grädda i ugnen (strax under mitten) i ca:20 min
 
 
Ingredienser till blåbärsfrosting:
 
600 gr philadelfiaost (2 st 300 gr pkt)
4 msk blåbärsylt
1 tsk vaniljsocker
4  dl florsocker

 
Gör blåbärsfrostingen så här:
 
1.Häll i alla ingredienser i en bunke och vispa tills det är ordentligt blandat.
2.Lägg i frostingen i en sprits med tyll
och spritsa utifrån och in .
 
 
 
 
 
 
 

CHOKLADBISKVIER


Blev så sugen på biskvier när jag såg tv 4 morgon idag ..
Gjorde dock lite för stora så ist. för 20 tänker jag att det går att göra flera typ 26 st av detta recept
 
ingredienser:
250 gr Mandelmassa
1,5 dl socker
2 äggvitor
ugn 180 gr i 12-14 min
 
Gör så här:
1.Allt blandas och spritsas ut på bakpappersklädd plåt .Grädda i ugnen tills bottnarna fått gyllenbrun färg .
2:Låt kallna och vänd upp och ner.
 
Smörkräm
1 st äggvita
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
250 gr smör
130 gr mörk choklad i bitar
3 msk kallt kaffe
 
Gör så här :
1.Vispa äggvitan ihop med vaniljsocker och strösockret tills det blivit maräng och sockret löst sig.
2.Häll i smör (rums tempererat) i små bitar pö om pö vispa kraftigt.Smält chokladen i micron och vispa i.
3. häll i kaffet vispa ihop och ställ kallt i kyl tills det stelnat lite granna.
4. ta ut och bred toppigt på smörkrämen .
5.Smält choklad och rulla toppen i smälta chokladen och ställ kallt så att de stelnar antingen i kyl el. frys.
 
Tänkte om jag skulle pröva göra biskvier blåbär, smultron eller annan bärsmörkräm med vit choklad en dag när lusten och orken finns finns ju så himla många härliga kombinationer man skulle vilja pröva;)
Ge mig gärna tips!