Grangravad älgfile´

4 portioner
Ingredienser:
400 gr.älgfile´(går också byta till tex.rådjur mm)
5 tsk.socker
5 tsk.salt
1/2 dl.vodka
1 enbär
1 tsk.finhackad timjan (färsk)
1 lagerblad
1 msk.granskott (plocka på våren och frys in )

Gör så här:
1.Mortla enbäret och hacka timjan .
2.Blanda sedan alla ingredienser utom vodkan i en plastpåse.
3.Rulla älgfilen i blandningen och gnid in köttet ordentligt .
4. slå på vodkan och förslut påsen ordentligt .
5. Lägg in i kylen och låt grava i 4 dygn OBS! vänd på påsen ett par ggr.under dessa dygn!
6.Frys in filen och skiva tunna fina skivor strax innan uppläggningen.
(Är lättare att skiva när det är fryst)

Serveringstips! Antingen som på bilden med syltade kantareller eller skivad på en fräsch salladsbädd med en skogsbärsås ...





Kommentarer :

#1: Anonym

Hej letar efter en vilt restaurang i gbg nästa helg har du någon att rekomendera kanske :)[email protected]

Svar: Hej!
Känner själv inte till någon men frågade en vän i Gbg !
Hon är ute mycket och äter gott 😉 finns ingen uttalad viltrestaurang men Wasa Alle' kör gärna en del vilt under säsong ..där kan hon rekommendera stolen som är en överraskningsmeny köket väljer!
Och självklart närproducerade råvaror !
Lycka till !
Ps välkommen upp till Värmland och vår viltrestaurang vid tillfälle Anki
Anki

skriven

Kommentera inlägget här :