4 portioner
Ingredienser:
400 gr.älgfile´(går också byta till tex.rådjur mm)
5 tsk.socker
5 tsk.salt
1/2 dl.vodka
1 enbär
1 tsk.finhackad timjan (färsk)
1 lagerblad
1 msk.granskott (plocka på våren och frys in )
Gör så här:
1.Mortla enbäret och hacka timjan .
2.Blanda sedan alla ingredienser utom vodkan i en plastpåse.
3.Rulla älgfilen i blandningen och gnid in köttet ordentligt .
4. slå på vodkan och förslut påsen ordentligt .
5. Lägg in i kylen och låt grava i 4 dygn OBS! vänd på påsen ett par ggr.under dessa dygn!
6.Frys in filen och skiva tunna fina skivor strax innan uppläggningen.
(Är lättare att skiva när det är fryst)
Serveringstips! Antingen som på bilden med syltade kantareller eller skivad på en fräsch salladsbädd med en skogsbärsås ...
Ingredienser:
400 gr.älgfile´(går också byta till tex.rådjur mm)
5 tsk.socker
5 tsk.salt
1/2 dl.vodka
1 enbär
1 tsk.finhackad timjan (färsk)
1 lagerblad
1 msk.granskott (plocka på våren och frys in )
Gör så här:
1.Mortla enbäret och hacka timjan .
2.Blanda sedan alla ingredienser utom vodkan i en plastpåse.
3.Rulla älgfilen i blandningen och gnid in köttet ordentligt .
4. slå på vodkan och förslut påsen ordentligt .
5. Lägg in i kylen och låt grava i 4 dygn OBS! vänd på påsen ett par ggr.under dessa dygn!
6.Frys in filen och skiva tunna fina skivor strax innan uppläggningen.
(Är lättare att skiva när det är fryst)
Serveringstips! Antingen som på bilden med syltade kantareller eller skivad på en fräsch salladsbädd med en skogsbärsås ...

Hej letar efter en vilt restaurang i gbg nästa helg har du någon att rekomendera kanske :)[email protected]