VITCHOKLADCUPCAKE M. HJORTRONGÖMMA & BLÅBÄRSFROSTING

 
25 st
 
ingredienser till muffinsen:
75 gr smör
3 ägg
6 dl socker
12 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
300 gr vit choklad (ganska grov hackad)
Hjortronsylt (1 tsk till varje form)
Ställ gärna muffinsformarna i särskilt ställ/plåt för muffins,så är det ingen risk att de blir sneda .
 225 gr.ugn i ca:20 min
 
Gör så här:
1.Blanda de torra ingredienserna utom chokladen i en skål.
2. Vispa ihop mjölk och ägg i en blandare, rör sedan i smält smör.
3.Vänd ner chokladen i smeten. Fördela smeten i formar( ca.3/4 fyllda)
4.Grädda i ugnen (strax under mitten) i ca:20 min
 
 
Ingredienser till blåbärsfrosting:
 
600 gr philadelfiaost (2 st 300 gr pkt)
4 msk blåbärsylt
1 tsk vaniljsocker
4  dl florsocker

 
Gör blåbärsfrostingen så här:
 
1.Häll i alla ingredienser i en bunke och vispa tills det är ordentligt blandat.
2.Lägg i frostingen i en sprits med tyll
och spritsa utifrån och in .
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Clara

Åh så mumsiga!

Svar: tackar;)
Anki

skriven

Kommentera inlägget här :